Kiara Rentrop

Ik ben Kiara Rentrop en kom uit Almkerk. Sinds november 2017 ben ik enthousiast lid van de Jongerenraad. Ik ben een groot voorstander van democratie en vind het daarom heel belangrijk dat jongeren ook een stem hebben.

Ze worden vaak vergeten en niet gehoord. “Het zijn jongeren dus die weten toch niet van politiek”, wordt er dan vaak gezegd. Dit is absoluut niet waar. Jongeren hebben vaak een andere kijk op de wereld waardoor ze veel kunnen toevoegen. Daarom ben ik ook heel blij dat wij bij de Jongerenraad de mogelijkheid hebben om onze mening te mogen delen en er ook geluisterd wordt.

Door de Jongerenraad heb ik erg veel geleerd over de politiek en in het bijzonder de politiek in de gemeente. Zo ben ik uiteindelijk ook terecht gekomen bij het CDJA en ben ik al vanaf 2019 trots lid van CDJA Altena.