Taban Khoshnaw

Al sinds september 2010 was ik actief bij de jongerenraad van Woudrichem. Dit heeft helaas tot 2013 genoemd omdat de vraag naar ons werk verminderde. In 2014 was mij gevraagd om een nieuwe jongerenraad op te zetten omdat het advies van de jongeren toch werd gemist door de gemeente. Dit heb ik met plezier gedaan. Toen het besluit werd genomen dat gemeente Altena zou ontstaan, hebben wij de jongerenraadGoing 4 One Altena bijgestaan in hun ontwikkeling tot een jongerenraad.

Sinds Going4Altena een echte jongerenraad is geworden hebben wij ons samengevoegd. De dingen die ik tijdens het hele proces heb geleerd, zijn we tot nu toe nog steeds bijgebleven. Taken zoals organiseren van vergaderingen, opstellen van brieven, debatteren over projecten en vele andere zaken zijn een paar voorbeelden.  Onze groep bestaat dan ook uit jongeren die dit allemaal leuk vinden om te doen. Bijwonen van raadsvergaderingen om onze voorstellen voor te leggen, vind ik het leukst. Om een voorstel in te dienen gaat er natuurlijk veel werk aan af en wanneer je dan eenmaal zo ver bent om dit voor te stellen, merk je hoe serieus je als een jongere wordt genomen.  De jongerenraad doe ik naast mijn studie geneeskunde, mijn baantje in het ziekenhuis en mijn hobby basketbal. Het is zeker te combineren en alles wat je doet zijn alleen maar goede ervaringen die je mee kunt nemen. Ik zie jongeren die eerst heel verlegen de vergaderingen bijwoonden en tegenwoordig hele vergaderingen volpraten. Onze groep is divers maar we staan achter één doel en dat is een Altena voor iedereen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s