Actueel

Dodenherdenking

Afgelopen 4 mei hebben wij als jongerenraad Going4Altena drie kransen bij de monumenten gelegd ter gelegenheid van de dodenherdenking. De kransleggingen hebben wij gedaan in Eethen, Woudrichem en Werkendam. Het is erg belangrijk om stil te staan bij de mensen, die zijn gestorven voor onze vrijheid. Wij vonden het waardevol dat wij een paar kransen konden plaatsen!

04-05-2019

Installatie jongerenraad

Almkerk- Burgemeester Marcel Fränzel van de gemeente Altena beëdigt op dinsdag 2 april de leden van de Jongerenraad Going4Altena. Dit gebeurt even na 20.00 uur tijdens de vergadering van de gemeenteraad. Daarmee is de installatie van de jongerenraad een feit.

Als ‘icoonproject’ ging in 2016 de Jongerenraad Going4OneAltena van start. Uiteindelijk sloten hier ruim 18 jongeren uit de diverse kernen van Altena aan om de belangen van specifiek de jongeren te behartigen en een stem te geven bij de lokale politiek. Het project werd gedurende de experimenteerperiode een succes.

De raad stemt 2 april dan ook in met het instellen van de jongerenraad Going4Altena met ingang van 1 januari 2019. De Jongerenraad is daarmee een adviesorgaan voor het gemeentebestuur.

Bron: A-fm

02-04-2019

Bezoek aan de voedselbank.

Jongerenraad en de voedselbank? Jazeker, u leest het goed.De jongerenraad draagt namelijk jaarlijks haar steentje bij aan goede projecten uit de streek!Dit jaar hebben we een dag mogen mee helpen bij de voedselbank van de gemeente Altena.

Het was een leerzame dag, waar we ook veel voldoening hebben uitgehaald!

Team uitje naar het Europees parlement.

Op 4 december zijn we onder het mom van teambuilding met de jongerenraad naar het Europees parlement in Brussel geweest. We combineren een dagje uit graag met iets wat dicht bij ons blijft.

Wij zijn altijd bezig met de gemeentelijke politiek, maar hoe gaat dat er nou Europees gezien aan toe? We zijn naar het parlementarium, het Huis van de Europese geschiedenis en de Grote vergaderzaal geweest. Tijdens ons bezoek aan de Grote vergaderzaal hebben we ook nog een voorlichting gehad over de gang van zaken in de Europese politiek.

Om de dag af te sluiten zijn we uit eten geweest en zo kunnen we terugkijken op een gezellige en leerzame dag!