Actueel

Dodenherdenking

Afgelopen 4 mei hebben wij als jongerenraad Going4Altena drie kransen bij de monumenten gelegd ter gelegenheid van de dodenherdenking. De kransleggingen hebben wij gedaan in Eethen, Woudrichem en Werkendam. Het is erg belangrijk om stil te staan bij de mensen, die zijn gestorven voor onze vrijheid. Wij vonden het waardevol dat wij een paar kransen konden plaatsen!

04-05-2019

Installatie jongerenraad

Almkerk- Burgemeester Marcel Fränzel van de gemeente Altena beëdigt op dinsdag 2 april de leden van de Jongerenraad Going4Altena. Dit gebeurt even na 20.00 uur tijdens de vergadering van de gemeenteraad. Daarmee is de installatie van de jongerenraad een feit.

Als ‘icoonproject’ ging in 2016 de Jongerenraad Going4OneAltena van start. Uiteindelijk sloten hier ruim 18 jongeren uit de diverse kernen van Altena aan om de belangen van specifiek de jongeren te behartigen en een stem te geven bij de lokale politiek. Het project werd gedurende de experimenteerperiode een succes.

De raad stemt 2 april dan ook in met het instellen van de jongerenraad Going4Altena met ingang van 1 januari 2019. De Jongerenraad is daarmee een adviesorgaan voor het gemeentebestuur.

Bron: A-fm

02-04-2019