Tips

Wat te doen in tijden van isolatie?

Tip van Jacco.

Ik, Jacco de Waal, hoef niet meer naar school voor de rest van het schooljaar en volg les vanuit huis.
Daarom heb ik wat tijd over, omdat ik geen reistijd meer heb naar mijn school in Breda.

Daarom hier speciaal voor jullie een 2-tal tips om te doen in je vrije tijd. Helemaal corona-proof 😉

 1. Duolingo
  Hoewel we deze zomer geen verre reizen kunnen maken vind ik het wel onwijs leuk om een nieuwe taal te leren.
  Een vaardigheid die altijd nog van pas kan komen.
  Door dit appje te downloaden kun je per dag zo maar een half uurtje je helemaal bezig houden, op een low-profile niveau, met het leren van basis woorden van een vreemde taal.

Zo ben ik nu bijvoorbeeld bezig met Spaans en wissel dit soms af met Deens.
Mucho interessante!

 1. Als tweede tip zou ik willen mee geven; geniet van een documentaire, in de zon, in je tuin of op je balkon!

En kijk dan niet zo maar een documentaire, maar kies een documentaire die aansluit bij je studie. Hiervan zijn er veel te vinden op YouTube, Videoland en Netflix!

Zelf studeer ik werktuigbouwkunde, een technische studie dus. Heel ontspannen kijk ik dan naar hoe men bijvoorbeeld een nieuwe metro lijn aanlegt onder London, zonder dat alle gebouwen erboven verzakken. Een staaltje vakwerk!

Zo leer je wat, je bent ontspannen en je bent buiten dus kun je ook nog is lekker bij-bakken. 3 vliegen in 1 klap!


Tips van Elise
Tip1: Ga lekker een stuk wandelen, met je ouders of hond op de wallen in Heusden. Loop dan natuurlijk ook even Heusden in voor een heerlijk ijsje bij ’t Heusdens ijshuys. Houd natuurlijk wel afstand, zoals aangegeven op de weg.
Tip 2: Ga iets lekkers maken om te delen met gezin!
Maak bijvoorbeeld Arretjescake.
Benodigdheden:

 • 200 gram suiker
 • 2 eieren
 • 50 gram cacao poeder
 • 1 pakje plantaardige boter (250 gram)
 • 250/280 gram biscuitjes
 • Brownie of cakevorm

Laat de boter rustig smelten (niet te warm).
Begin dan met het mixen van de suiker en de eieren. Zodra het suiker mengsel glad en wit is, mix je er voorzichtig de cacao poeder bij.
Haal de boter zodra die gesmolten is, van het vuur en laat dit een paar minuutjes afkoelen. Sla ondertussen de koekjes klein, tot ze niet groter zijn dan 2 bij 2 cm (dit kan door ze bijvoorbeeld in een zakje te doen en kapot te slaan).
Als de boter wat is afgekoeld, mix je dit voorzichtig door het beslag heen. Meng daarna de gebroken koekjes met een lepel door het beslag heen.
Neem de brownie of cakevorm, en doe daar vervolgens een velletje huishoudfolie is (doorzichtig). Schep het mengsel in de bakvorm en druk het goed aan, zodat er geen lege plekken meer zijn. Dek het dan af met aluminium folie (niet doorzichtig) en laat het zo’n 12 uur in de koelkast staan (een nacht).
Je kunt de arretjescake er makkelijk uithalen door aan het folie te trekken, snijd vervolgens in stukken of plakken en deel dit met je familie!

Tip van Lisa.

Lees een boek!In deze tijd hebben we weer tijd om een rust momentje te vinden en is Netflix onderhand ook wel uitgekeken.
Al klinkt het stom, zoek een goed boek, ga lekker buiten in het zonnetje zitten en dan is dat lezen zo slecht nog niet. 
De boeken die ik al gelezen heb deze periode zijn, Façade van Esther Verhoef en Maar Buiten is het feest van Artur Japin. Beide grote aanraders!
Veel leesplezier!

Tip van Alma.

in deze gekke tijden vervelen we ons allemaal wel een keer. Ik heb een paar leuke ideeën om te gaan doen.
Bel je vrienden. Heb je een half uurtje tijd over bel een vriend of vriendin. Zo heb je alsnog een leuk gesprek met anderen zonder dat de 1,5 meter wordt overschreden. Ook is het leuk om weer even te praten met de ander. Tijdens het bellen zijn er een aantal leuke spelletjes die je kunt doen.